Veelgestelde vragen


 

Algemeen

Show all / Hide all

fold faq

Waar kan ik zendingen naar toe sturen?

Vrijwel overal naar toe! We hebben de mogelijkheid om nationaal en internationaal uw zendingen te versturen. Gebruik onze quote en boekingstool om te controleren of het betreffende land beschikbaar is, indien het weergegeven wordt dan kunt u hier naar toe versturen! 

Category: Algemeen
fold faq

Wat gebeurt er nadat ik een boeking heb geplaatst bij MyShipper?

Zodra u uw zending heeft aangemeld via onze website en ontvangen is door ons systeem dan wordt de zending automatisch geboekt bij de geselecteerde vervoerder. We hebben veel geïnvesteerd in dit systeem, zodat u er zeker van kan zijn, of u nu ’s nachts of overdag uw zending boekt, dat uw opdracht correct en op tijd zal worden verwerkt.

Category: Algemeen
fold faq

Welke vervoerders biedt MyShipper aan?

Wij bieden diensten aan van gerenommeerde logistieke dienstverleners. Afhankelijk van de specificaties, kenmerken en bestemming van uw zending kunnen wij u de voordeligste en beste prijsopgave bieden. Bij elke aanvraag wordt er een compleet aanbod van diensten gepresenteerd met als standaard de beste eerst, maar elke andere optie die mogelijk is zal ook aan u getoond worden. Dit is helemaal belangrijk wanneer u een spoed levering wilt (bijvoorbeeld de volgende dag voor 09.00 uur, 10.00 uur of 12.00 uur ’s middag).

Category: Algemeen
fold faq

Wat zijn jullie kantoortijden?

Van maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.30. Zaterdag & zondag gesloten. Gedurende deze werktijden zorgen wij ervoor dat wij snel contact met u opnemen bij uw aanvragen.

Category: Algemeen
fold faq

Wat is jullie telefoonnummer?

Snelle respons is wat u en MyShipper wensen. Dit zorgt voor een efficiënte service. Email draagt bij aan een snelle afwikkeling van uw vragen. MyShipper heeft hiervoor geïnvesteerd in een gebruiksvriendelijk systeem. Hierdoor houden wij de afhandeling snel en accuraat.

Telefonische ondersteuning zorgt ervoor dat de responstijd enorm toeneemt. Daarom adviseren wij onze klanten een terugbelbericht aan te laten maken in ons systeem en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mocht u toch telefonisch contact op willen nemen dan kunt u ons bereiken via 010-2263466.

Category: Algemeen
fold faq

Zijn jullie een geregistreerde onderneming?

Ja. Wij zijn een besloten vennootschap en staan geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 24443771.

Category: Algemeen
fold faq

Hebben jullie een overzicht van producten die niet verstuurd mogen worden?

Ja. U kunt deze terugvinden in onze uitgebreide informatie over Verboden Goederen.

Category: Algemeen
fold faq

Verzorgen jullie ook luchtvracht en zeevracht?

Op dit moment is lucht- en zeevracht niet beschikbaar in onze boekingsapplicatie. Wel kunt u via 4th Port B.V. bij onze speciaal geselecteerde partners een offerte aanvragen. Zij hebben net als MyShipper service hoog in het vaandel staan en kunnen u een marktconform voorstel aanbieden.

Category: Algemeen

Verzenden

Show all / Hide all

fold faq

Zijn er beperkingen op de goederen die ik kan versturen via jullie diensten?

Er zijn inderdaad beperkingen en raadpleeg onze Verboden Goederen lijst. Mocht u twijfels hebben over het product dat u wilt versturen dan kunt u met ons contact opnemen via: support(at)myshipper.nl

Category: Verzenden
fold faq

Is er een limiet in het aantal zendingen die ik verstuur?

Nee. Wij hebben geen limiet op de hoeveelheid van zendingen die u stuurt. Het kan alles zijn vanaf 1 zending per maand tot honderden per dag.

Category: Verzenden
fold faq

Vervoerders bepalen tarieven o.b.v. afmetingen en het gewicht, hoe verkrijgt MyShipper deze informatie?

MyShipper presenteert u de verschillende diensten, de voordeligste als standaard, en dit is afhankelijk van de afmetingen van de zending, het gewicht en de bestemming. Indien de benodigde gegevens zijn toegevoegd aan de beschrijving van het product, dan wordt dit gedownload. Indien deze gegevens niet aanwezig zijn, dan zult u dit toe moeten voegen om een prijsopgave te verkrijgen – dit is een eenvoudig en snel proces met 4 blokken om in te vullen (het gewicht in kilogrammen / lengte, breedte en hoogte in centimeters).

Category: Verzenden
fold faq

Zijn er beperkingen op het te versturen gewicht en afmetingen?

Koeriersbedrijven hebben strikte beperkingen op afmetingen en gewicht, MyShipper biedt u alleen de dienst aan wanneer de verzending aan de criteria van de betreffende vervoerder voldoet. Het is belangrijk dat u zorgvuldig de afmetingen van de zending doorgeeft, aangezien alle zendingen worden gescand en indien de afmetingen of het gewicht overschreden wordt, dan zal er een toeslag in rekening gebracht worden en in een enkel geval worden geweigerd en geretourneerd.

 

Category: Verzenden
fold faq

Wat is Douane Inklaring?

Elke zending die verstuurd wordt buiten de Europese Unie, gaat langs de Douane in het land van bestemming. Hier worden de binnengekomen goederen gecontroleerd door de betreffende overheidsinstelling om er zorg voor te dragen dat de zending geen illigale inhoud bevat en wordt tevens beoordeeld welke heffingen en belastingen geheven worden volgens de waarde en inhoud van de zending.

>> Douane Instructies

Category: Verzenden
fold faq

Wat is een Commercial Invoice (factuur)?

Een Commercial Invoice is een document waarop het aantal, omschrijving en de waarde van de goederen beschreven staan die in de betreffende zending aanwezig zijn. Elke zending dient minimaal 4 kopiëen te bevatten van een Commercial Invoice. Wanneer u uw zending online klaarmaakt, dan dient u de inhoud, omschrijving en waarde van de goederen in te vullen. Nadat u dit heeft afgerond, kunt u de Commercial Invoice uitprinten en toevoegen en een envelope en dit plakken op de zending.

Category: Verzenden
fold faq

Wanneer zou ik een prijsopgave willen gebruiken?

Deze functie kan gebruikt worden om eenvoudig een prijsopgave te verkrijgen van de diensten die wij leveren, erg handig indien u een tarief wilt weten voordat u een opdracht plaatst of wanneer u deze informatie nodig heeft voor uw eigen offerte.

Category: Verzenden
fold faq

Wat gebeurt er indien ik meer pakketten verstuur dan dat ik online heb verklaard?

U dient ons hier direct over te informeren. Indien dit niet gebeurt zullen wij u een toeslag doorberekenen van 25 Euro per pakket en de reguliere verzendkosten.

Category: Verzenden
fold faq

Hoe bereken ik het volumegewicht van mijn zending?

Het volume wordt automatisch berekend door de invoer bij MyShipper.

Category: Verzenden
fold faq

Hoe kan ik ervoor zorgen dat het verzenden zo soepel mogelijk verloopt via MyShipper?

Een volledig ingevulde afleverlabel oftewel vrachtbrief is essentieel, bij voorkeur hoofdletters gebruiken, met nadruk op de postcode; dit voorkomt fouten bij de aflevering waardoor vertragingen kunnen worden voorkomen. Alle berekeningen worden gemaakt op basis van land, plaats en/of postcode gegevens.

Category: Verzenden
fold faq

Ik krijg niet direct een bevestiging toegestuurd met mijn traceer nummer?

De hoofdreden dat sommige van onze klant dit niet ontvangen kan te maken hebben met het incorrect invullen van het emailadres op het opdrachtformulier (vanwege type error). Neemt u contact met ons op door middel van het contact pagina om ons te informeren dat u geen bevestiging heeft ontvangen, en wij zullen u het traceernummer toezenden.

De tweede reden: Controleer uw spam, bulk of junkmail folders. Indien u hier de email aantreft, dan blokkeert uw ISP of uw spamfilter onze emailberichten.

>> meer informatie over spamblokkade

Category: Verzenden

Betalen

Show all / Hide all

fold faq

Hoe betaal ik voor de logistieke diensten die ik boek?

Betalingen worden gedaan op account hierdoor kunt u tijd besparen en krijgt u achteraf een overzichtelijke factuur met alle zendingen van de voorgaande week.

Category: Betalen
fold faq

Betaal ik extra voor het gebruik van MyShipper?

Nee. Er is geen toeslag bij het gebruik van MyShipper. De enige kosten die gerelateerd aan het boeken van uw zendingen via MyShipper zijn de kosten van de door u geselecteerde logistieke dienst en wij werken er hard aan om deze kosten laag te houden. In de meeste gevallen zal er zeker kosten bespaard worden door het gebruik van MyShipper. We hanteren geen toeslagen voor abonnementen en start–up kosten, u bent niet verplicht om onze tool te gebruiken indien u zich bij ons heeft aangemeld en er is voor u geen verplichting om iets te versturen.  Wij begrijpen dat ondernemers tijd- en kostenbesparende tools nodig hebben zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen kernactiviteiten. MyShipper doet dit allemaal en alles zonder extra kosten.

Category: Betalen
fold faq

Bieden jullie kortingen voor frequente verzenders?

Ja. Al vanaf 1 zending per week geven wij kortingen af op de toch al scherpe tarieven! Wanneer u regelmatig zendingen verstuurt, dan kunt u contact opnemen met sales(at)myshipper.nl wij uw specifieke behoeften kunnen bespreken.

Category: Betalen

Afhalen en bezorgen

Show all / Hide all

fold faq

Wordt er bij aflevering een handtekening gevraagd?

Ja. Alle vervoersbedrijven vereisen een handtekening bij aflevering.

Category: Afhalen & Bezorgen
fold faq

Kan ik ophalingen en afleveringen controleren?

Ja. Dit is een van onze innovatieve gebruikersfuncties. U kunt al uw leveringen traceren en filteren op basis van opgehaald, geleverd, niet opgehaald en retour gestuurd. Deze oplossing geeft u de controle en informatie over uw leveringen. De gepresenteerde gegevens bevatten historische gevens, en geeft u toegang tot de gedetailleerde traceer informatie van de ordernummers, dit maakt het een snel en gebruiksvriendelijke functie.

Category: Afhalen & Bezorgen
fold faq

Wordt een zending afgeleverd indien niemand aanwezig is om het in ontvangst te nemen?

Afleveringen vinden alleen plaats indien er voor afgetekend kan worden. Daarom is het ook niet mogelijk om af te leveren aan een postbus adres. Afhankelijk van de gekozen vervoerder kunnen een aantal mogelijkheden plaatsvinden, dit is tevens afhankelijk of u een zending naar een zakelijk of privé adres verstuurt: (1.) Levering vindt plaats bij de buren. (2.) De chauffeur laat een notitie achter en neemt de zending retour naar het lokale depot. (3.) In de meeste gevallen komt de chauffeur de volgende dag nogmaals langs voor een tweede aflevering. Mocht het niet afgeleverd kunnen worden dan gaat de zending retour naar de afzender.

Category: Afhalen & Bezorgen
fold faq

Welke documentatie krijg ik terug van de ophaal chauffeur?

Zorgt u er alstublieft voor dat u een copy van het manifest heeft wanneer u uw zending overdraagt aan de chauffeur op het ophaaladres. De gegevens op deze pagina zijn de enige manier om een POD te verkrijgen en is noodzakelijk om een claim in te dienen.

Category: Afhalen & Bezorgen
fold faq

Hoelaat komt de chauffeur mijn zending(en) ophalen?

Gedurende het boekingsproces geven wij u een keuze van de beschikbare ophaaltijden en/of ophaaldagen afhankelijk van de gekozen vervoerder. In een uitzonderlijke situatie kan het mogelijk zijn dat wij contact opnemen om aan te geven dat de gekozen vervoerder uw zending niet kan ophalen tijdens het gewenste ophaalkader.

Category: Afhalen & Bezorgen

Verpakken

Show all / Hide all

fold faq

Hoe weet ik of mijn goederen deugdelijk verpakt voor de MyShipper diensten?

Gebruik nieuwe kartonnen verpakkingen voor uw zendingen, aangezien gebruikt karton zwakker wordt naarmate het vaker gebruikt wordt. Wij adviseren drie laags karton voor de verpakking. Daarnaast adviseren wij u ook het product in de verpakking te beschermen zodat dit schokbestendig is.

» Meer informatie over Verpakkingsrichtlijnen

Category: Verpakken
fold faq

Dien ik het beschadigde product te behouden waarvoor ik een claim wil indienen?

Ja. Het product kan nodig zijn voor inspectie door de verzekering. Zorg er derhalve voor dat het product in originele staat behouden blijft met verpakking en al, zodat een objectieve waarneming kan plaatsvinden.

Category: Verpakken
fold faq

Dient mijn zending verpakt te zijn?

Ja. Alle goederen dienen deugdelijk verpakt te zijn. Zowel van buiten als van binnen. Zie onze Verpakkingsrichtlijnen.

Category: Verpakken
fold faq

Hoe dien ik mijn zending te verpakken?

Alle items dienen zorgvuldig en professioneel ingepakt te worden voordat de chauffeur uw arriveert om uw zending op te halen. Indien dit niet het geval is, dan heeft de chauffeur alle recht om uw zending te weigeren. U dient materialen te gebruiken zoals bubbelfolie en piepschuim/vlokken om te zorgen dat uw goederen bestand zijn tegen schokken tijdens het transport. Mocht tijdens een onverhoopt geval uw product beschadigen, dan kan een inspectie plaatsvinden door de verzekering. Zij onderzoeken namelijk hoe de verpakking is voordat een claim wordt geaccepteerd.

Category: Verpakken

Track & Trace

Show all / Hide all

fold faq

Kan ik alle zendingen traceren?

Ja. Wanneer u inlogt in uw MyShipper account en u gaat naar Tracking dan ziet u een live realtime update van al uw zendingen die geboekt zijn via MyShipper. Dit zorgt ervoor dat u controle heeft en zorgt ervoor dat u problemen die ontstaan zijn kunt identificeren zonder dat u hoeft te wachten op een teleurgestelde klant die naar u gaat bellen. Wij bieden tevens een gebruiksvriendelijke Track & Trace functie zodat u een specifieke zending in de gaten kan houden. Misschien wilt u uw klant het referentienummer geven van de zending met een link naar MyShipper zodat zij zelf de zending kunnen traceren.

Category: Track & Trace
fold faq

Heb ik iets nodig om de meest recente tracking informatie te verkrijgen?

Nee. Wanneer u inlogt op uw account dan ziet u de live en up-to-date informatie van uw zendingen, deze informatie komt direct uit de systemen van de vervoerders. Als u het account voor een lange tijd open heeft staan op uw computer, dan adviseren wij u om uw browser te refreshen.

Category: Track & Trace
fold faq

Is Track & Trace anders dan Tracking?

Nee. Beide geven dezelfde informatie – behalve met tracking kunt u op één scherm de actuele status van uw actieve opdrachten zien – dit is een fantastische tool voor drukbezette ondernemers die ervoor zorgt dat u de regie houdt, in het geval van problemen bent u al op de hoogte voordat een boze klant contact met u opneemt om aan te geven dat een verwachte levering niet is aangekomen. Track & Trace (het kleine invulveld bovenaan het scherm) geeft u de mogelijkheid om de details te bekijken van een specifieke verzending. Als een aanvullende service naar uw klanten, kunt u uw klanten voorzien van een link naar de homepage van MyShipper, waar zij zelf hun leveringen kunnen traceren door middel van een krachtige en toch eenvoudige tool.

Category: Track & Trace
fold faq

Hoe kan ik de status van mijn zending monitoren gedurende de looptijd?

U krijgt automatisch een opdrachtnummer voordat de chauffeur uw zending(en) komt ophalen. Dit kan gebruikt worden op onze site bij de Track & Trace functionaliteit.

Category: Track & Trace

Technisch

Show all / Hide all

fold faq

Wat is een CSV?

CSV (Comma Separated Value) bestanden zien er hetzelfde uit als een Microsoft Excel spreadsheet. Sommige ondernemingen bewaren hun opdrachten in een spreadsheet en regelen dan hun afhalingen op het eind van de dag. Anderen hebben een faciliteit binnen hun online shop om CSV bestanden te exporteren met hun product en verzendgegevens.

Category: Technisch
fold faq

Hebben jullie een template voor de informatie velden van de CSV?

Nee. Dit is een goede demonstratie van de flexibiliteit van MyShipper – u vertelt onze software waar de informatie zich bevindt binnen uw CSV bestand – bijvoorbeeld als in uw sheet bij de eerste kolom het emailadres staat van uw klant dan plaatst u 1 in de relevante box van de lader binnen uw shipping manager account. Deze procedure herhaalt zich voor alle benodigde velden – indien het  de eerste keer compleet is (er vanuit gaande dat uw CSV structuur ongewijzigd blijft) wordt dit opgeslagen. U bent nu in de mogelijkheid om een CSV bestand te importeren op dezelfde manier zoals opdrachten gedownload worden en het proces kan compleet gemaakt worden in een korte tijd.

Category: Technisch

Verzekering & Claims

Show all / Hide all

fold faq

Bieden jullie ook verzekering en wat gebeurt er als ik de ophaal chauffeur gemist heb?

Dit wordt beantwoord in onze uitgebreide algemene voorwaarden die hier te vinden zijn. U kunt hier tevens een korte handleiding vinden met belangrijke punten. Een aanvullende verzekering kan worden aangeboden op alle zendingen tot een waarde van € 100.000,- wanneer u een opdracht heeft geplaatst. De kosten hiervoor zijn één promille van de te verzekeren waarde met een minimum van € 10,- en € 7,50 administratiekosten. Wij willen u adviseren de algemene voorwaarden door te lezen om zeker te stellen of de specificaties voor u voldoen. De verpakkingsrichtlijnen kunt u hier vinden.

fold faq

Hoe en waar dien ik een claim(s) in voor verlies of beschadiging?

Alle claims dienen per mail gestuurd te worden naar MyShipper. Elke claim die direct gestuurd wordt naar een vervoerder kan niet in behandeling worden genomen. U kunt uw claim indien door gebruik te maken van MyShipper Claimformulier.

fold faq

Wat wordt door 4th Port gecompenseert op de geleverde diensten?

Elke dienst die geleverd wordt door 4th Port is alleen afgedekt met een compensatie voor eventuele verlies en schade.  Controleer welke dekking hoort bij de gewenste service.

fold faq

Welke gegevens dienen doorgegeven te worden wanneer er gereclaimeerd wordt bij 4thPort?

Elke ingediende claim voor verlies dient een geschreven bevestiging van de ontvangende partij te bevatten dat zij de verstuurde zending niet hebben ontvangen. Indien dit niet bij de claim wordt toegevoegd dan wordt deze afgewezen. U dient een copy toe te sturen van het manisteft die door de chauffeur.

fold faq

Binnen welke tijdsduur dienen claims voor verlies of beschadiging ingediend te worden?

Alle claims moeten bij MyShipper aangeleverd worden binnen 7 dagen vanaf verzenddatum. Claims voor High Value goederen moeten ingediend worden 3 dagen na verzenddatum. Claims voor verlies dienen begeleid te worden met een schriftelijke verklaring van de ontvangende partij dat zij de goederen niet ontvangen hebben. Wanneer dit niet toegevoegd is, dan zal de claim geweigerd worden.

fold faq

Ben ik gedekt indien ik een monitor of televisie verstuur?

U bent gedekt tegen verlies maar wij kunnen u goederen niet indekken tegen beschadiging. Hetzelfde is van toepassing op alle goederen van glas.

fold faq

Wat gebeurt er indien de ontvanger geen tijd heeft om de inhoud te controleren op schades?

Als de buitenverpakking in goede conditie is, dan zal er geen reden zijn om de zending als beschadigd af te tekenen. Een pakket dat beschadigt is zonder beschadiging aan de buitenkant, is te verwijten aan slechte interne verpakking. Claim van deze aard worden niet geaccepteerd. Indien het pakket beschadigt is, dient er bij aflevering als notitie “damaged/beschadigt” vermeld te worden. Houdt u er rekening mee dat zendingen die gemarkeerd zijn als “ongecontroleerd” niet geaccepteerd zullen worden bij een beschadigingsclaim.

fold faq

Wat is de aansprakelijkheid bij het aftekenen voor ontvangst van een zending?

Indien een zending wordt ontvangen in “good condition/ goede conditie”, dan kan over de inhoud daarna geen claim meer ingediend worden. Mocht een zending beschadigd afgeleverd worden, dan is het belangrijk dit direct te benoemen bij de ontvangst van de goederen.